Sim only of toestel met abonnement afsluiten

Je kent het wel, je abonnement loopt bijna af en je zit na te denken wat je als volgende abonnement gaat nemen. Doordat de wensen van consumenten omtrent mobiele abonnementen constant veranderen, zijn er veel mogelijkheden en is er voor iedereen een abonnement op maat samen te stellen. Een vraag die wij vaak krijgen luidt als volgt: “Welk abonnement kan ik het beste afsluiten: een sim only of een abonnement met toestel?”. Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon en is afhankelijk van de wensen die je stelt aan je nieuwe abonnement.

Keuze 1: Je neemt een abonnement met toestel. Als je een abonnement met toestel neemt, ben je verzekerd van een nieuw toestel voor een redelijk lage prijs (je betaalt het toestel verdeeld over meerdere maanden (12 of 24 maanden zijn meestal gebruikelijk bij zo’n abonnement). Het lijkt een stuk goedkoper dan het meteen aanschaffen van een toestel van bijvoorbeeld 800 euro, maar aan het einde van de rit betaal je met een abonnement met toestel meestal meer dan een sim-only abonnement.

Keuze 2: Je neemt een abonnement zonder toestel. Als je een abonnement zonder toestel neemt ben je verzekerd van een nieuw toestel maar je betaalt wel meteen een heel groot bedrag. Echter ben je qua abonnementskosten maandelijks veel minder kwijt. Wanneer je een sim-only neemt kun je deze ook voordelig voor één jaar afsluiten. Zo kun je na het eerste jaar, altijd er nog voor kiezen om een abonnement af te sluiten met toestel, of om te kijken naar een voordeliger sim-only abonnement.

Een gedachte over “Sim only of toestel met abonnement afsluiten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *