Microsoft 550 Lumia

De Microsoft 550 Lumia, uitgerust met Windows 10 en een Qualcomm MSM8909 Snapdragon 210 chipset met een Quad-core 1.1 GHZ Cortex-A7 processor is al sinds december 2015 uit. Des te meer een reden om hierover een korte review te schrijven. Dit apparaat van Microsoft beschikt over een microSD slot (ondersteuning tot 200GB) en internet geheugen van helaas maar 8 GB met 1 GB RAM geheugen.

Daarnaast is het opmerkelijk dat het toestel geen Android OS draait, dit is een bewuste keuze geweest van Microsoft en kan gevolgen hebben voor het marktaandeel van Microsoft op de mobiele markt, het aandeel dat er al zo slecht voor staat. De voordelen aan dit toestel wanneer gekeken wordt naar wat je krijgt voor je geld zijn de volgende: Windows 10 Mobile(voor sommigen een gewenste), een 720p LCD display met 315 ppi Glance Screen, een Snapdragon 210 chipset, 5mp backcamera en een 2mp front-facing camera en een batterij van 2100mAh.

De nadelen van dit toestel kunnen de volgende zijn: geen Android OS, slechte performance van het toestel door de goedkopere chipset, een eeuwenoud design van Windows Phone en geen Windows Continuum support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *